Esparreguera

Des del PSC d’Esparreguera celebrem que el Govern municipal defensi davant del ministre de Foment un canvi en el Projecte de reforma de l'A2

  • Actualitzat:
  • Creat:

Des del PSC Esparreguera celebrem que el Govern municipal s’hagi adreçat al ministre de Foment per tal de fer arribar el seu rebuig enèrgic al projecte i proposar-los una revisió del mateix.

Durant la darrera reunió amb la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya es va presentar un ambiciós projecte de renovació de l’autovia A-2 en el tram d’Igualada a Martorell amb una ampliació de carrils que comporta un gran impacte a nivell paisatgístic i mediambiental en el seu pas a Esparreguera.

Per aquest motiu, des del PSC Esparreguera celebrem que el Govern municipal s’hagi adreçat al ministre de Foment per tal de fer arribar el seu rebuig enèrgic al projecte i proposar-los una revisió del mateix.

El projecte tot i recollir reivindicacions històriques d’Esparreguera com la passera entre la Plana i Can Rial i Mas d’en Gall, la variant B-231, l’accessibilitat de l’Olana o les bandes reductores d’impacte acústic implica un traçat que afecta zones residencials consolidades i complica l’entrada i sortida de l’autovia.

Un projecte tant ambiciós com el que es pretén posar en marxa no es pot fer com pretenia el govern del PP sense tenir la complicitat i el beneplàcit de la major part dels municipis afectats. Des del PSC Esparreguera volem contribuir a fer un front municipalista donat que totes les poblacions afectades ja han manifestat la seva preocupació davant l’afectació mediambiental i de zones residencials del projecte actual.

Per aquest motiu, creiem necessari la creació d’una mesa de negociació entre els municipis, la Generalitat i el Ministeri que permeti una modificació del traçat proposat que separi la carretera de les zones residencials consolidades per tal de no malmetre la qualitat de vida de la ciutadania  i repensi l’afectació de zones de medi natural. Cal repensar el projecte i adequar-lo també amb les noves possibilitats de trànsit rodat que sorgiran del recent anunci de l’aixecament dels peatges de les autopistes que ha fet el nou Ministre de Foment.

Des del PSC d'Esparreguera demanem al Govern Municipal que recopili tota la informació del Projecte del Ministerio de Fomento i la realització d’una sessió informativa amb els veïns i veïnes per tal de donar a conèixer quines implicacions tindria a la Vila.