Esparreguera

CARTA OBERTA DE L'ALCALDE EDUARD RIVAS

  • Actualizado:
  • Creado:

Carta oberta de l'alcalde Eduard Rivas

Benvolgudes veïnes, benvolguts veïns,

 

Tot just hem passat l’equador del mandat municipal i de la nit al dia ens hem trobat en un món completament diferent per l’esclat d’un virus que ha canviat la nostra vida quotidiana, ens ha minvat molts drets i ens ha canviat la concepció del que és en definitiva la vida.

La COVID-19 ha fet dinamitar tota planificació i des d’aleshores l’Ajuntament hem tingut l’objectiu de fer front al virus i vetllar socialment per la cohesió del municipi. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament vam aprovar un pla de xoc al que hem destinat més d’1.2 milions d’euros. Gràcies a aquest pla vam poder fer front a l’estat d’alarma vetllant per totes les necessitats socials de veïnes i veïns i vam assentar la base d’ajudes i nous serveis necessaris en aquell moment.

El coronavirus ha permès que per primera vegada la Unió Europea relaxi les normes fiscals i permeti l’ús de romanents, és a dir, estalvis acumulats municipals, per generar inversions. Potser ha estat de les poques coses positives d’aquesta pandèmia. Des de novembre de 2020, l’Ajuntament estem tramitant 12 milions d’€ de romanents que en els propers anys han de revertir en millores de la via pública, equipaments i ajudes i plans locals d’ocupació.

Si bé la gestió d’aquests dos anys ha estat un repte, no haguéssim pogut fer front a aquests temps sense l’estratègia d’organització i planificació que vam realitzar a l’Ajuntament el passat mandat. Gràcies a la feina feta del 2015 al 2019, hem pogut endegar tot un conjunt d’iniciatives socials per fer minvar l’impacte negatiu de la pandèmia, mantenir el rumb ordinari de l’Ajuntament i establir un gruix d’inversions històric gràcies a l’ús dels romanents.

Encara no hem pogut recuperar del tot la vida anterior a l’arribada de la pandèmia i de ben segur, quan superem el virus, la vida serà diferent però ens n’haurem sortit col·lectivament i espero que siguem més forts tot reivindicant la importància de l’administració pública (sobretot els Ajuntaments) i els béns públics. 

El darrer butlletí vol explicar part de la feina feta municipal aprofitant que tot just hem superat l’equador de mandat i que no hem pogut explicar fins ara perquè la prioritat era atendre la crisi sanitària. En tot moment hem estat al capdavant de les nostres responsabilitats, prioritzant les persones, el seu benestar però sense perdre de vista les necessitats futures de la Vila per quan superem definitivament el virus. Seguirem treballant i fent més per Esparreguera. 

Espero que ben aviat ens puguem trobar pels carrers de la Vila.

Cuideu-vos molt.

Ben cordialment,